воскресенье, 22 марта 2015 г.

HackSchooling - СИСТЕМА ОСВІТИ ВІД 13 РІЧНОГО ПІДЛІТКА

HackSchooling, Логан ЛаПланте, домашня система освіти, щастя, домашнее обучение, счастье, живое обучение,
Логан ЛаПланте та його 8 елементів щастя
Логан ЛаПланте, 13-річний підліток з Каліфорнії, у 2013 році - виступив на TEDx з докладом про свій досвід домашньої освіти. Він назвав свою систему - HackSchooling. Дана система базується на прагненні бути щасливим та здоровим. 

HackSchooling не вимагає дотримання жорстких вимог та правил. Навпаки, лише вказує людині чому варто приділити увагу, для досягнення всебічного розвитку особистості. Логан ЛаПланте називає вісім елементів щастя та здоров'я:


  1. Фізичні вправи.
  2. Правильна дієта та харчування.
  3. Час, який проводиться на природі.
  4. Особистий внесок та служіння людям.
  5. Відносини.
  6. Рекреація.
  7. Релаксація та управління стресом.
  8. Духовне життя.

Слід зауважити, що дані складові сформулював відомий доктор - Роджер Уолш, який описував їх як «терапевтичні зміни стилю життя». Також в основу своєї системи освіти Логан поклав судження Кена Робінсона про те, що школи негативно впливають на творчість та її розвиток.


Стиль своєї освітньої системи Логан ЛаПланте характеризує як «Remix», або колаж із знань. В HackSchooling-гу суміщується отримання необхідних навичок з тим, що дійсно цікаво підлітку. Наприклад, раніше Логан просто ненавидів писати твори. Виявляється, він просто не мав бажання писати твори те, що йому не цікаво. Але його ставлення вкрай змінилося, коли йому потрібно було написати твір про гірськолижний спорт, який він обожнює.


Також Логан говорить про те, що в світі вкрай необхідні люди-хакери. Хакери не в сенсі - ті що сидять за комп'ютером та намагаються зламати якийсь сайт, а люди-новатори, які наполягають на своїй точці зору та мають інноваційне мислення. Такі люди кидають виклик та змінюють систему, вони примушують її працювати по-іншому, краще. Логан продовжує свою думку, беручі за взірець Марка Цукерберга, Стіва Джобса та відомого  гірськолижника й скайдрайвера Шейна МакКонки, які мали хакерський склад розуму та змінили світ.


Як і будь-якого підлітка, Логана захоплює живе навчання. Хлопець вивчає фізику через власні дослідження, займається вивченням історії через театр і вивчає техніки гірськолижного спуску з лижним патрулем Squaw Valley. Природа відіграє велику роль у житті Логана, тому один день на тиждень він обов’язково присвячує походам по місцевості, тим самим набуває навичок виживання в екстремальних умовах.



В свої 13 років він вже готувався до відкриття свого власного бізнесу з пошиття гірськолижного одягу. Його надзвичайно надихнула атмосфера на одній із фабрик такого профілю, коли Логан працював там помічником і прибиральником. Там він прийняв участь дизайні та пошиві деяких моделей одягу. Але найголовніше, що підліток побачив на цій фабриці здорових та щасливих людей, які займаються улюбленою справою. Також, Логан зазначає, що велику роль у розвитку відіграє участь у різноманітних громадських організаціях.

“Здоровя, щастя, творчість, хакерский склад розуму - більша частина моєї освіти” - каже Логан. Чому б він не навчався, він ніколи не випускає з уваги щастя, здоров'я та творчість. Чого і вам бажаємо.

А щоб не пропустити нічого цікавого, слідкуйте за нами на нашій сторінці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/center4talents

Комментариев нет:

Отправить комментарий

А что Вы думаете по этому поводу ?